Als Orthomoleculair adviseur coach ik mensen naar een gezonder levensstijl, waarin u zelf verantwoordelijk wordt gemaakt en houdt voor uw gedrag en gewoonte. Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en dat is iets waar steeds meer mensen zich bewuster van worden. Dit is een positieve verandering, maar vaak ontbreekt het nog aan de kennis over wat nou precies gezond is. We willen wel gezonder worden, maar weten niet goed hoe.

In de behandeling wordt gezocht naar manieren om dit zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat kan met suppletie in de vorm van vitaminen, mineralen, pro-biotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar ook met leefstijlinterventies, zoals voeding, bewegen, ontspanning, bioritme en gedrag. Verstoorde evenwichten in de werkingsmechanismen en organen van het lichaam herstelt. Daarbij wordt uitgegaan van het zelf genezend vermogen van het lichaam, rekening houdend met de oorzaak van klachten en de balans zoekend tussen belasting en belastbaarheid. Iedere cliënt is uniek en daarom wordt de behandeling afgestemd om de unieke situatie van de cliënt.

De beste manier om een goede gezondheid te behouden of te krijgen is het eten van gezonde voeding. In sommige gevallen is echter orthomoleculaire suppletie noodzakelijk om een optimale gezondheid te bewerkstelligen. Orthomoleculaire suppletie is het aanvullen van alle, voor het lichaam belangrijke moleculen tot een optimaal niveau. Het lichaam kan nl alleen optimaal functioneren als alle benodigde moleculen voldoende aanwezig zijn. U kunt hierbij denken aan het combineren van de juiste voeding met vitaminen en mineralen en andere supplementen.

Klachten die behandeld kunnen worden met Orthomoleculaire adviezen zijn b.v:

- Slaapproblemen
- Vermoeidheid
- Niet lekker in je vel zitten
- Spierkrampen
- buikklachten
- Overgewicht
- Overgangsklachten
- Etc.

Het verschil met een diëtist of leefstijlcoach is dat een diëtist met voeding samenhangende of door voeding beïnvloedbare stoornissen, beperkingen en participatie problemen tracht op te heffen, te verminderen en/of te compenseren. Een leefstijlcoach gidst mensen bij het maken van eigen keuzes. De leefstijlcoach behandelt geen ziektes of aandoeningen op zich, maar werkt met de betreffende persoon toe naar een doel. Ook de leefstijlcoach werkt, net als de orthomoleculair adviseur op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning/slaap. Een orthomoleculair adviseur werkt naar een optimale gezondheid met gezonde voeding en eventuele supplementen.